AJÁNLÓ

Kedves Olvasónk!

 

Nagy pillanat ez! Számunkra mindenképpen az. Befejeződött baráti közösségünk többéves munkája. Kézbe vehetjük, kézbe adhatjuk és bemutathatjuk a Nagy Káli Könyvet. Ez alkalomból nagy örömmel mutatjuk be önnek, neked!

 

Tesszük ezt abban a reményben, hogy mindaz a jó érzés, temérdek leszüremlett pozitív tapasztalat, melyet a Káli vidék örömteli vizsgálatával szereztük, élményszerű új felismerések sokaságával szolgál majd.

 

A Kálit mindenki ismeri. Mi is ismertük, mielőtt ebbe a munkába fogtunk volna. De nem úgy, nem abban a mélységben és nem olyan összefüggések megértésével, mint most, amikor sok ezer fénykép elkészítésén és szubjektív kalauzunk összerendezett információin keresztül tekintünk vissza rá. Munkánk során meggyőződésünkké vált, hogy a Káli több Magyarország egyik tájegységénél. A történelem kegyetlen és kegyes véletlenjeinek, valamint sok száz lelkes és elhivatott kreatív hazánkfiának köszönhetően e tájon szinte magától, szervesen bontakozva virágzott ki valami, amit nehéz örökségekkel küzdő más vidékeinken talán csak elvétve látni. Ezt a valamit igyekeztünk körbejárni, megragadni, elemezni, értelmezni, szeretettel kritizálni és sokat dicsérni abban a reményben, hogy óvó-védő féltésünk mellett a vidék értő és invenciózus fejlesztésének is helyes irányt jelölhetünk ki.

 

A Nagy Káli Könyv című nagyszabású album – erősen reméljük – mint önmagában való elegáns tárgy is megállja a helyét, ugyanakkor van egy másik, fontos tulajdonsága. Számos tekintetben túlmutat önmagán. Túlmutat Európa más nemes szépségű vidékeinek általános értékein. Egy olyan eddig sokak elől rejtett életforma világát mutatja be, amely a mostanáig külföldön kialakult Magyarország-képet is számos ponton árnyalja, gazdagítja. Kifejezett vágyunk, hogy az, aki ezt az albumot kézbe veszi, a felfedezés újszerűségét és örömét élje meg. Éppen azt, ami elmúlt éveink nyarainak alapérzete volt. Abban is biztosak vagyunk, hogy ez a kötet alkalmas lesz a diplomácia vagy a hungarikumok nemzetközi bemutatásának területén is arra, hogy Magyarországot a legmagasabb színvonalon képviselje, lejellemzőbb értékeit felsorakoztassa.

 

A Nagy Káli Könyvvel alapkövet kívántunk megalkotni, elhelyezni. Munkánkat folytatni tervezzük. Nem csak hirdetjük, de mélyen hiszünk benne, hogy ez a régió – bár különös módon itt feltárt gazdagsága ellenére is a szegényebb vidékek közé tartozik – alapvető értékeit megillető jövő előtt áll. E gyarapító munkából szeretnénk kivenni a részünket. És szeretnénk azt is, ha az ezen a megejtő szépségű tájon csordogáló életnek értelmet és örömöt adó munkához partnerekre találnánk. Önt! Téged! A Káli barátait.

 

Nagy örömmel mutatjuk be tehát és még nagyobb öröm lesz számunkra, ha ez a most bemutatott kötetet otthon a belefelejtkezés, a rácsodálkozás és a megtermékenyítő felismerés élményét adja.

 

Örömteli lapozgatást és olvasás kívánunk!

 

A Nagy Káli Könyv alkotói és kiadója

A KÖNYVBEN MEGJELENŐ TELEPÜLÉSEK

Ábrahámhegy

Badacsony

Badacsonytomaj

Balatonederics

Balatonfüred

Balatonhenye

Balatonrendes

Balatonudvari

Barnag

Csopak

Dörgicse

Gyulakeszi

Hegyesd

Hegymagas

Kapolcs

Káptalantóti

Kékkút

Keszthely

Kisapáti

Kisörspuszta

Kővágóörs

Köveskál

Mindszentkálla

Monoszló

 

Nagyvázsony

Nemesvámos

Nemesvita

Örvényes

Pálköve

Paloznak

Révfülöp

Rezi

Sajkod

Salföld

Sáska

Szentantalfa

Szentbékkálla

Szigliget

Taliándörögd

Tapolca

Tapolca-Diszel

Tihany

Várvölgy

Vászoly

Vigántpetend

Vonyarcvashegy

Vöröstó

Zalaszántó

 

Copyright © 2016 Nagy Káli Könyv - Darabos György – Bojár Iván András

Impresszum: Cégnév: Itthon Van Otthon Szolgáltató Nonprofit Kft. | Székhely: 2473 Vál, Vajda János u. 36. | ivon@ivon.hu | +36 1 210-8345 | mobil: +36 30 299 8684

Nyilvántartásba vevő hatóság: Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága | Cégjegyzékszám: 07-09-024052 | Adószám: 24663766-2-07

 

AJÁNLÓ A KÖNYV KIADÓ SZERZŐK KÁLI-PLUSZ RÓLUNK ÍRTÁK PARTNEREINK KÖNYVRENDELÉS